SEO 

Søgeamaskineoptimering, Automation & data

Hos Sommersang Digital får du boostet din online synlighed gennem knowhow, erfaring og hårdt arbejde.

Hvad er SEO?

Søgemaskineoptimering eller på engelsk ‘Search Engine Optimization’ (SEO) er en fremgangsmåde indenfor online marketing, der benyttes med henblik på at øge mængden af relevant organisk trafik til din hjemmeside.

At arbejde med SEO handler i bund og grund om at optimere på de parametre som bliver kigget på, når søgemaskinerne skal rangere din hjemmeside i søgeresultaterne.

Det handler om at gøre din side relevant for de brugere du gerne vil have ind på din side – og gerne mere relevant end dine konkurrenter, så du bliver placeret bedre i søgeresultaterne end dem. Men det handler også om at gøre din side forståelig for søgemaskinerne, så den bliver vist i de rigtige søgeresultater.

Hvordan fungerer SEO?

Når du søger efter noget på en søgemaskine er det søgemaskinens opgave at vise dig relevant indhold – men det er DIN opgave at give søgemaskinen det indhold.

Søgemaskinerne kan ikke vide, hvad din hjemmeside handler om medmindre du fortæller den det, og det kan du gøre gennem indholdet på din side. Det overordnede formål med SEO er nemlig at tiltrække ny trafik til din hjemmeside.

Du ønsker dog kun at tiltrække besøgende som oprigtigt er interesserede i det du kan tilbyde. Det nytter nemlig ikke noget, at du kun tiltrækker besøgende som er interesserede i at tage en uddannelse som coach, hvis du kun tilbyder personlige coachingforløb. Det er ikke relevant trafik til din hjemmeside og vil kun forværre din synlighed i søgeresultaterne. Når først du får tiltrukket de rigtige besøgende – dem der oprigtigt er interesserede i de ydelser du har – så kan du aldrig få for meget trafik fra SERP’erne (Search Engine Result Pages) til din hjemmeside.

Med SEO arbejder du på at skabe mere organisk trafik til din hjemmeside. Det vil sige den trafik fra SERP’erne, som du ikke behøver at betale for.

Har du brug for en analyse af din hjemmeside?

Nicolai Madsen, SEO Specialist

Hvordan fungerer Google?

Har du nogensinde tænkt over, hvordan Google, Yahoo!, Bing eller en anden søgemaskine finder resultaterne, der potentielt kan besvare det spørgsmål du har skrevet ind i søgeboksen?

Kommer det frem på magisk vis? Nej, resultaterne kommer frem, fordi en algoritme i søgemaskinerne parrer din forespørgsel med data fundet på nettet.

Google (og enhver anden søgemaskine) har en web crawler, der indsamler information omkring alt indhold fundet på nettet og bruger det til at bygge et katalog op af information. Dette katalog bliver herefter fodret til algoritmen, der parrer dataene sammen med din forespørgsel, således at de forslag du ser i søgeresultaterne er relevante i forhold til, hvad du søgte på.

SEO – Search Engine Optimization

Når der arbejdes med SEO på en hjemmeside er formålet, at få indholdet til at fremstå forståeligt for både Google, men også for de besøgende, der ankommer via organisk trafik.

Optimeringen af dit indhold kan være alt fra at sørge for at dine title og meta beskrivelser har den rigtige længde til at bruge de rigtige søgeord i dit indhold på siden. Hvordan din side er bygget op, længden på tekst, hvilke billeder du har m.m. har også meget at sige, men faktisk har Google mere end 200 parametre den kigger på, når den skal rangere din hjemmeside.

Er din hjemmeside optimeret i forhold til Googles parametre?    

 • flexto-seo

  De leverer nogle særdeles gennemarbejdede søgeordsanalyser, ligesom de løbende sparrer med os ang. udvælgelse af relevante søgetermer ift. vores konkrete situation og marked. Vi er meget tilfredse med samarbejdet omkring SEO. Jeg vil dog også fremhæve, at Anders er en værdifuld ekstern sparringspartner, som aldrig er for nærig til at give et godt råd med på vejen, selvom det ligger ud over det aftalte. Det være sig eks. om hastighedsoptimering, konverteringsoptimering, SoMe, digital annoncering, e-mail marketing, og digital presse/linkbuilding.

  Morten B. Laursen

  Kommunikations- og marketingansvarlig

  Flexto A/S

 • I Sommersang Digital har vi fundet den samarbejdspartner som via strategi, rådgivning og eksekvering, både sørger for et tidssvarende teknisk setup og at vi ranker højt på alle de områder vi arbejder indenfor.

  Med denne rigtige partner for os, har vi øget såvel vores organiske vækst markant, fået en langt bedre konverteringsoptimering og en partner, som har taget sig til at sætte sig ind i vores genre og derfra kunne rådgive os til den mest optimale strategiske indsats.

  Peter Sindahl

  Kommerciel Direktør

  Migogkbh/ Min By Media

 • Samarbejdet med Sommersang Digital har været et trygt og kompetent miljø at færdes i. Anders er engageret og troværdig i sin tilgang til vores virksomhed og dennes bedste. Optimering af vores hjemmeside på SEO, hvor etik står i højt ift. online adfærd, har Anders imødekommet til perfektion.

  Mark Williams
  projektleder
  Dansk NLP Institut

Lidt godt læsestof fra Sommersang Digital.

Udvalgte artikler fra vores blog

For mere info kontakt Anders Sommersang.

Tlf. +45 42 42 06 48
Mail. Info@sommersangdigital.dk

 

Se alle artikler
Se alle artikler
Find også Sommersang Digital på de sociale medier

© 2022

Kompetencer & ydelser
Bliv kontaktet