Luk dette vindue
Linkbuilding.

Linkbuilding strategi for mere synlighed online

Indenfor arbejdet med søgemaskineoptimering er linkbuilding én af de vigtigste strategier, hvis du skal konkurrere med dine konkurrenter online.

Linkbuilding er betegnet som arbejdet med at skaffe og bygge links til hjemmesider, der hjælper med at positionere siden godt i søgeresultaterne.

Der findes flere forskellige strategier inden for arbejdet med linkbuilding, men som regel skelner man mellem disse tre:

 • Ekstern linkbuilding – links fra andre hjemmesider til sin egen.
 • Intern linkbuilding – links mellem undersiderne på sin egen hjemmeside.
 • Udgående links – links fra egen hjemmeside til en ekstern.


Linkbuilding er en strategi, som altid har været vigtig inden for arbejdet med SEO, men i dag har arbejdet med links aldrig været vigtigere.

Arbejder du med links på din hjemmeside vil du opleve, at din positionering i søgeresultaterne opnår betydelige resultater hurtigere, end hvis du ikke arbejder med strategien.

Det er derfor en ekstremt vigtig del af din hjemmesides SEO strategi, hvis du gerne vil sørge for at netop din hjemmeside er synlig online, samt at du konkurrerer med dine konkurrenter omkring plads nr. 1 på de bedste og mest relevante søgeord.

Overholder Googles guidelines

Når vi laver linkbuilding, arbejder vi altid inden for Googles guidelines. Vi anser det som den sikreste og mest etiske måde at arbejde med links på. Derfor har vi IKKE PBN’er en masse, men forsøger i stedet at skabe omtale og links på ærlig og redelig vis.

Tlf. +45 42420648
Mail. info@sommersangdigital.dk

Få en linkstrategi der holder!
SEO

Søgemaskineoptimering eller på engelsk ‘Search Engine Optimization’ (SEO) er en fremgangsmåde indenfor online marketing, der benyttes med henblik på at øge mængden af relevant organisk trafik til din hjemmeside.

Læs mere om seo
Indhold

Content is King! er et udtryk der ofte bruges blandt marketingmedarbejdere verden over og det er ikke så mærkeligt, når man tænker på, hvor meget indhold egentlig har indflydelse, når det kommer til din synlighed på nettet.

Læs mere om indhold
Rapportering

At arbejde med SEO kan godt virke som en lang og uhåndterbar proces for folk, der ikke arbejder med søgemaskineoptimering til daglig. Det kan være svært, at sætte sig ind i, hvilke resultater SEO arbejdet har skabt, idet man ikke umiddelbart kan se resultaterne med det blotte øje – i hvert fald med det samme.

Læs mere om rapportering

Lidt godt læsestof fra Sommersang Digital.

 • Sporing Contact Form 7.

  ,

  Spor på Contact form 7 med Google Tag Manager. Udførlig guide, som kan følges uden, at du er udvikler!

  Læs hele artiklen
 • Sådan installerer du Google Tag Manager.

  ,

  Læs hele artiklen
 • Google Tag Manager.

  ,

  Google Analytics kan give dig en masse vigtige insights, men bruger man det alene, vil det dog have nogle begrænsninger. Ved at lægge tags på dit website og bruge Google Tag Manager sammen med Google Analytics, er du i stand til at indsamle meget mere data, end hvad der ellers ville være muligt.

  Læs hele artiklen

Udvalgte artikler fra vores blog
For mere info kontakt Anders Sommersang.
Tlf. +45 42420648
Mail. info@sommersangdigital.dk

Se alle artikler

Anders og Sommersang Digital har hjulpet os med opsætning af korrekt produktindeksering og efterfølgende SEO-arbejde.

De leverer nogle særdeles gennemarbejdede søgeordsanalyser, ligesom de løbende sparrer med os ang. udvælgelse af relevante søgetermer ift. vores konkrete situation og marked. Vi er meget tilfredse med samarbejdet omkring SEO. Jeg vil dog også fremhæve, at Anders er en værdifuld ekstern sparringspartner, som aldrig er for nærig til at give et godt råd med på vejen, selvom det ligger ud over det aftalte. Det være sig eks. om hastighedsoptimering, konverteringsoptimering, SoMe, digital annoncering, e-mail marketing, og digital presse/linkbuilding.

Anders og resten af holdet er desuden enormt behagelige at samarbejde med: Gæve nordjyder, der svarer hurtigt og venligt og uden overflødig og irriterende bureau-lingo, men som også skærer igennem og siger nej, hvis vi er på vej ud af en tangent. De bedste anbefalinger herfra.

Morten B. Laursen, kommunikations- og marketingansvarlig, Flexto A/S

I Sommersang Digital har vi fundet den samarbejdspartner som via strategi, rådgivning og eksekvering, både sørger for et tidssvarende teknisk setup og at vi ranker højt på alle de områder vi arbejder indenfor.

Sommersang Digital er hele tiden på forkant med udviklingen og tilbyder os bla. en dashhboard løsning, hvor vi hele tiden kan følge udvikling og trends i content efterspørgsel og derfra udgive content, som specifikt efterspørges lige nu og her.

Med denne rigtige partner for os, har vi øget såvel vores organiske vækst markant, fået en langt bedre konverteringsoptimering og en partner, som har taget sig til at sætte sig ind i vores genre og derfra kunne rådgive os til den mest optimale strategiske indsats.

Peter Sindahl, kommerciel direktør, Migogkbh

Anders er dygtig til at tage os i hånden og ringer bekymret, hvis han føler vi ikke har haft kontakt i lidt tid. Han går rigtig langt for at sørge for, at vi som kunde føler os trygge og tilpasse i det arbejde der udføres. På trods af en kontant besparelse ift. de mere etablerede bureauer, er servicen stadig rigtig god.

Steffen, partner, Landinspektørfirmaet Land&Skel

Fantastiske resultater efter kort tid. Vi har fået flere kunder i “butikken” og salget til private er steget med ca. 25%.

Jens Melgaard, ejer, Autoriseret elektriker Jens Melgaard

Samarbejdet med Sommersang Digital har været et trygt og kompetent miljø at færdes i. Anders er engageret og troværdig i sin tilgang til vores virksomhed og dennes bedste. Optimering af vores hjemmeside på SEO, hvor etik står i højt ift. online adfærd, har Anders imødekommet til perfektion.

Mark Williams, projektleder, Dansk NLP Institut

Hvorfor er linkbuilding vigtigt?

Linkbuilding er vigtig i din SEO strategi, fordi søgemaskinerne crawler nettet ved at følge links. Indenfor SEO skal links derfor ses som et form for “kort” eller oversigt, der fortæller søgemaskinerne, hvilken vej de skal tage for at komme et bestemt sted hen.

Har du en side på nettet, som er bygget rigtig flot op, er brugervenlig og med det bedste indhold, så er den ingenting værd uden et link.

Har siden ingen links, som henviser til denne side kan ingen søgemaskiner, såsom Google finde den – og den vil derfor heller ikke blive vist i søgeresultaterne.

Links er derfor essentielle, når det kommer til din synlighed online.

Kvalitetslinks er alfa og omega

Linkbuilding er en af de sværeste discipliner indenfor arbejdet med søgemaskineoptimering, fordi man skal have en omfattende viden omkring forskellige hjemmesider og kvaliteten af disse for at kunne mestre det godt.

Førhen tog søgemaskiner, såsom Google ikke hensyn til hvilke eksterne links en hjemmeside havde, men i dag er den lidt mere kræsen i forhold til kvaliteten af links. Det vil sige, at du i dag ikke bare kan anskaffe dig, hvilke som helst links til din hjemmeside – i dag skal dine links have kvalitet i form af relevans.

Lad os tage et eksempel. Du har en tømrervirksomhed og en hjemmeside, der fortæller om dine ydelser.

Får du en link-henvisning fra en hjemmeside, der handler om zoneterapi, så har det ikke nogen relevans og det vil Google muligvis straffe dig for. Får du derimod et link fra en hjemmeside, der handler om håndværk får linket langt mere relevans og det værdsætter Google højt.

Ved linkbuilding er det vigtigt ikke at skyde med spredehagl, men i stedet at have en målrettet strategi for arbejdet. På den måde sikres det, at de links du anskaffer er de rigtige, samt at de både har kvalitet og relevans for netop dit område.

Tlf. +45 42420648
Mail. info@sommersangdigital.dk

42 42 06 48 Lyngvej 3, 9000 Aalborginfo@sommersangdigital.dk